onsdag 23. mai 2012

Prosjekt til fordypning termin2

-2 uker i praksis-
i denne perioden skulle vi jobbe i arbeidsbedrift, vi fylte ut et sjema å skrev første, andre og tredjevalg, men siden jeg ikke hadde noe andre eller tredjevalg så skrev jeg kun frisør. Etter en liten stund fikk jeg plass på en liten salong som het Trendy, men den var veldig liten og derfor spurte jeg kjæresten til broren min (Julie) om plass på hennes salong. Jeg fikk plassen på Hannes frisører AS i prinsen gate.

Når jeg kom dit første gang å fikk møte de ansatte ble jeg fort satt til arbeid, jeg begynte med grunnleggende vasking av utstyr, benker og stoler osv. Jeg ble fort selvstendig og gjorde ting av meg selv, det var mye å gjøre for de ansatte, men siden jeg tok meg av all vaskingen, desinfiseringen og kostingen ble det mye lettere for de ansatte. I denne salongen var ting veldig ordentlig uten at det ble for strengt, noe som gjorde det mye lettere å jobbe der, i motsetning til første termin når jeg var på Nardo frisørsenter. I tillegg var det ikke like "ensformig" eller "kjedelig" som det var på Nardo når alt skulle gjøres så elegant, men Hannes frisører hadde bedre service å derfor var folk mye mer fornøyd med Hannes.

Andre uka i praksis var det full jubel, blomster og buketter netopp fordi Julie hadde vunnet tredjeplass sammanlagt i NM i frisering. Når de skulle begynne å lage utstilling så spurte jeg om jeg kunne lage den, jeg fikk jobben selv om de så litt "tvilt" ut ovenfor det, jeg laget en plakat med bilder av dukkene, 3. plass sammenlagt 2.plass i oppsetting. her er plakaten:
Jeg satt opp utstillingen i vinduet på salongen som vises fra prinsens gt. jeg satt dukkene opp på siden av plakaten som var støttet på en firkantet box med sort laken over, og pokalen stod på toppen av hele utstillingen. De ansatte var veldig fornøyd med utstillingen og beholdte den i minst 2 uker etter at jeg var der.

Etter dette fikk jeg en ny oppgave fordi de ble såppas fornøyd, jeg skulle ta bildet og redigere av de 4 beste, Synd at en av dem ikke kunne møte opp slik at hun måtte sende et bildet å ikke fikk komme sammen med resten. Etter at jeg hadde fikset bildene brukte de på salongen de på takkebrev til Clinique Sirone for hjelp med sminken, det hadde jeg og Julie fikset før NM. og de ble sendt in i Byavisen, uten at vi i det hele tatt viste om det kom med, så ble det stort og på forsiden av avisen. her er de bildene:
Julie til venstre og kom på tredjeplass, Marte i midten kom på fjerdeplass og kristin til høyre på førsteplass.
Gunn Mari kom på andreplass.

Jeg er veldig fornøyd med praksisuka, denne gangen skjedde det mye å jeg fikk mye skryt på salongen for å hjelpe med mye teknisk som de ikke kunne, i tillegg til at jeg gjorde alt det andre jeg skulle, Selv om jeg prøvde veldig hardt i starten å få dem til å legge merke til det jeg gjorde så fikk jeg vist meg etterhvert, og jeg fikk vist hva jeg var god for.
Jeg synes Praksis var artig, lærerikt og spennende.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar