onsdag 28. mars 2012

Gamle egypts stil -kolasj

Jeg valgte å skrive om gamle egypt, nettopp på grunn av min interrese for gamle egypts, myter og historie, ikoner guder og gudinner. favoritten er Ahnk som er Underverdenes nøkkel, og eies kun av de som "fortjener det eller er verdt noe"
Sminken og klærne er veldig avhengig av personen, hvor mye han/hun er verdt og hvilken grad de ligger i. De hadde ofte svart sminke rundt øyene, det var for å beskytte sjelen sin for solguden. de brukte også farger på huden for å få den til å se men "gyllend" ut. Tingen er at all sminken de brukte var veldig usunn og kansje til og med farlig, som farger rundt øyene med kobberoksid, både menn og kvinner brukte sminke.

Klærne til egypteren var også avhengig av status på personen, slaver hadde som regel ikke mer en tøystykker, noen i gamle filler og noen kansje uten. De som var "bedre" hadde som regel ikke hår, å de hadde litt tyngre klær, ofte store harde smykker som dekker brystparti. kvinner hadde veldig ofte kjoler, mens menn hadde kjørt. parykker og store luer, var veldig populært. spesielt kvinner brukte parykker, men menn brukte det også.

Egyptiske statuer og bygninger skulle være stramme og harde, både menn og kvinner skulle se veldig "Gudelig" ut.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar