onsdag 28. mars 2012

Gresk stikhistorie -kolasj

En av de typiske tingene fra gresk stilart er søylene som holdt de store templene oppe, de 3 forskjellige het Joniske, Doriske og Korintiske søylene. Colloseum har alle 3 søylene, en forskjellig på hver etasje. I denne tiden var det veldig mye snurrer og buer på templer, bygg og andre strukturer og skulpturer.

I denne stiltiden var skulpturer og statuer mer realistisk og mer humanisk enn i foreksempel gamle egypt, og statuer var ofte bildet i nakent eller lettkledd. i denne tiden var Guder også en stor del av kulturen, de hadde flere guder, en multiguds religion.

Det var mest de i "overklasse" som hadde møbler, og da gikk det mest i liggestoler, stoler, senger og krakker.

Klerne i denne tiden var veldig løse og lignener litt på duker eller gardiner som de surret rundt seg på spesielle måter. de brukte oftest sandaler eller gikk barbeint. i håret brukte de ofte planter som pynt i fletter eller krøller.

Mosaikk var veldig vanlig i Gresk stil, både på vegger og gulv, for bilder og dekor, både i store stener og til de minste stener de fant, de var ofte farget slik de ville ha de for å få jevne farger.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar